Nu var det ju så där länge sedan jag skrev sist igen…Och faktiskt är det samma anledning som senast, att uppdateringsfunktionerna ändrats och jag inte själv kan lista ut hur man ska göra. Tack Ulrika Tamm för att du hjälper mig då jag väl hör av mig!

Året har varit lugnt på valpfronten, inga nya valpar.
2022 har varit ett fantastiskt år för oss i utställningsringen! Efter 2 år då det varit väldigt få utställningar på grund av pandemin, så kan man väl säga att det drog igång med full kraft någon gång i maj. Jag ställde ut både Pippi och Ciara i början av året, men det blev lite krångligt att ha med båda då de går i samma klass. Så det blev endast Pippi under senare halvan.

Årets startade i maj med en dubbelutställning i ISF’s regi i Kristinehamn.
Jag hade med både Pippi – Winsford What A Story och Ciara – Winsford Magical Storm.
Helgens domare var på lördagen Miss Olivia Danks Kemish och på söndagen Jo-Ann Parson, båda rasspecialister från England.
Först lördagen: Pippi och Ciara placerade sig 1:a och 2:a i öppenklass 1, Pippi före Ciara. Pippi slutade sedan som 2:a bästa tik! Moster Smajla – Winsford Cream of Society blev bästa senior och 4:a bästa tik.
Dessutom deltog kennel Winsford med sin allra första uppfödargrupp, med hundar ur 4 olika kombinationer, kul! Med i gruppen var förutom Pippi, Ciara och Smajla även Viggo – Winsford Cross Country.

På söndagen blev det tvärtom i öppenklass 1, Ciara vann klassen och Pippi 2:a. Ciara slutade som 2:a bästa tik och Pippi som 3:a.
Vilken start på året!


Direkt efter denna helg tog jag en semestervecka på Gotland, denna gång utan hundar och istället med fokus på fåglar. Närmare bestämt på Sundre fågelstation med ringmärkning i 8 dagar.
Tänk att då få ett samtal från Skåne från en sprudlande Kicki Nettervall som har en av Pippis döttrar – Winsford Shopgirl ”Idun”. Idun gjorde sin debut på SKK Hässleholm för domare Mikael Nilsson 12 månader gammal och blev Bäst i rasen!

Idun med handler Tina på sin första utställning.

I juni var det en annan Winsfordstös som visade framfötterna. Annika Kernens Winsford Storm Kissed ”Zelda” var i Danmark och blev Fjordvinnare -22 genom att bli Bästa tik med Nordic cert. Zelda har ställts ut även i Sverige med flera ck.
Annika och Zelda har under året också tränat och hunnit med att tävla i specialsök, spännande!


Första kennelklubbsutställningen för oss blev Vänersborg i juni, här blev Pippi 2:a bästa tik med R-cacib.

Winsford What A Story ”Pippi” i Vänersborg
Jag med Caroline, Pippi och Ciara

Helgen efter åkte vi till Leksand för att ställa ut och hälsa på Pippis dotter Caroline – Winsford Shop Til You Drop. Vilken dag det blev!


Pippi bästa tik, nordic cert, bäst i rasen och bäst i gruppen!
Ciara 2:a bästa tik.
Caroline debuterade i juniorklass och slutade 3:a bästa tik med ck!
Dömde gjorde norrmannen Jan Roger Sauge.


Semestermånaden juli hann vi med en FA-utställning där Marie Nylander dömde, det slutade med Best in Show!
Några veckor senare åkte vi till Ransäter i Värmland där även dottern Stella – Winsford Shopping Queen debuterade. Pippi blev återigen 2:a bästa tik, Stella busade sig till en 2:a placering i juniorklass. Så fin, och såå lycklig! Stella ägs av Kia Berntson.


Ja sen fortsatte Pippis fantastiska år med ytterligare ett Bäst i rasen med en 3:e placering i gruppen, denna gång på SKK Norrköping.

BIM Copper’s Riddarsporre och BIR Winsford What A Story

Sista helgen i augusti var det dags för en ISF-utställning igen, denna gång på Herrfallet, en av favoritplatserna. Domare var Ewa Wójcik-Maksymiec som föder upp settrar i Polen.
Idag fick Ciara vara med igen, Pippi tävlade i preiumklass för första gången så nu kunde jag visa båda utan krock.
Först ut var Stella som tävlade i unghundsklass denna gång. En fin 2:a placering med ck.
Ciara blev 4:a i sin klass, medan Pippi vann både sin klass och blev bästa tik.
Denna vinst gör Pippi till vinnare av Årets ISF-Irländaretik 2022!


Summeringen av sommarmånaderna gav lite blodad tand, så några resor till hann vi med Pippi och jag.
Första resan gick till Åland och deras internationella utställning, Här blev Pippi Bäst i rasen för domare Rony Doedijns, Nederländerna och vann senare gruppen för domare Henric Fryckstrand.
I november blev det en del timmar i bilen, då vi började med Växjö där Pippi återigen vann både Bäst i rasen och sedan gruppen, dömde gjorde Tiina Taulos, Finland. Utställningen var på fredagen, så jag blev tvungen att åka tillbaka till BIS-finalen på söndagen…tur man har handsfree och kan prata i telefon i bilen!
I slutet av november gjorde vi en galen och fantastiskt rolig resa tillsammans med några vänner till Nederländerna och deras vinnarutställning. Denna gång blev Pippi 2:a bästa tik med R-cacib.


Till sist var det bara Stockholms Hundmässa kvar. Många anmälda hundar, och lite krock med det arbete jag brukar göra på mässan…Sedan ca 30 år är jag med och jobbar i finalringen på Stockholmsutställningen, denna gång var sista året då vårt gäng med Hans Rosenberg i spetsen skulle göra detta ihop. Vad skulle jag välja? Svårt att ha med hund och ställa ut och sedan rusa raka vägen till arbetet, någon måste ju ta hand om Pippi då.
På ett helt fantastiskt vis lyckades jag med både och. På lördagen var jag med och jobbade, även om jag fick byta uppgifter. Hem på kvällen och badade Pippi, och sedan åkte vi till mässan på söndag morgon för att tävla.

Pippi blev Bäst i rasen!! Jösses, med så fin kritik: Beautiful bitch of excellent type, i love everything of this princess, georgeous outline, perfect angulation, moves like a proffessional athlete.
Domare var Knut-Sigurd Wilberg, Norge.
Sedan var det alltså att tävla i finalringen som gällde, fantastiskt roligt!
Pippi som är en stjärna och viftar på svansen hela tiden, en hejarklack på läktaren som värmde rejält, och en fantastiskt hedrande 2:a placering! Dömde gruppen gjorde Juha Putkonen från Finland.
Tusen tack Lisa som tog med Pippi på en promenad hem direkt efter så jag kunde hoppa in och jobba i ringen sista timmen!
Eftersom detta var Svensk vinnarutställning 2022 kan Pippi nu titulera sig SE V-22