Vardagslunk

Det har gått 2 veckor sedan sista valpen flyttade, och vi börjar få lite vanlig vardag igen.

Winsford Magical Storm ”Ciara” har stannat kvar.
Tilly tycker det är toppenroligt, och leker massor. Hon är som en valp på nytt, tar leksaker och springer ut i trädgården, viftar lite framför näsan på Ciara, springer lite till…

Pippi leker lite i smyg, ibland. Hon är väldans avundsjuk, och kommer gärna upp och lägger sig på Ciara om det innebär att hon hamnar närmare mig. Om jag klappar på Ciara tittar hon lite i ögonvrån. Det är inte alltid lätt att få småsyskon!

Ciara har fått börja följa med till jobbet, ensam med mig. Nyttigt att få stå på egna ben. Hon har varit superduktig! Går fint i koppel, åker hiss och går in i den alldeles själv. Sover en stund själv på rummet då jag äter lunch.

Här kommer lite fler bilder från första veckorna utan syskon:

 

Alla valparna 6 veckor

Även vid 6 veckor togs porträttbilder på valparna.

IMG_0619
Fingal, Bruno, Folke och Milo
IMG_0653
Sachs, Otto, Gillis och Silverhane
IMG_0674
Wilma, Zelda, Ciara, Zoe och Thea.

Påskfirande

Här har vi firat påsk i nyhetens tecken! Första gången ute, första gången i köket och första gången på bordet!

I början av helgen var det tillräckligt varmt för att kunna ta ut valparna. De fick gå ut i omgångar och alla hann vara ute en liten stund. Mamma Tilly var med och var för det mesta en underbar lekmamma.

De har också fått lite större ytor inne, och får vara med lite i köket och hallen nu. Det är väldigt mycket att utforska och än så länge blir de snabbt trötta.

Jag har också tagit upp valparna på bordet för första gången för att ta ståbilder.
Kan säga att de är misstänksamma mot det! Trots det var flera riktigt duktiga, och det är väldigt roligt att se hur fina de är! Supernöjd:-)
Ett urval av bilder nedan.

 

4 veckor

Idag blir valparna 4 veckor och halva valptiden har gått. Det innebär att om ytterligare 4 veckor kommer de börja flytta till sin nya familjer.

I helgen har jag lyckats ta foton på dem tillsammans, eller åtminstone efter att ha delat upp dem på 3 lag;-)

Hanar1-4-veckor
Blå, brun, svart & lila – hanar
Hanar2-4-veckor
Grön, gul, silver & röd – hanar
Tikarna-4-veckor
Beige, rosa, lime, orange & vit – tikar

 

Större valphage

Nu blir snart valparna 4 veckor, hur kan tiden gå så fort?!?

Förra helgen flyttade de ner till en större valphage, så nu bor de mellan köket och vardagsrummet. Det innebär att de får vara med och se och höra allt som händer i hemmet, superbra socialträning!

De äter valpfoder med lite filmjölk på, och alla har fattat galoppen! Tilly matar dem också, och valparna verkar nöjda och belåtna.

De leker med både leksaker och varandra, tar små skutt och skäller till och ramlar fortfarande ofta på vägen. Man behöver ingen TV de små stunder de är vakna, det räcker att fängslas av dessa söta små liv!

Här kommer lite bilder:

Öppnat ögonen

Idag är valparna 12 dagar, och fler än hälften har nu öppnat ögonen.

Tilly har börjat komma ut och vara social, och ligger inte hos valparna hela tiden. Skönt för henne! Mellan varven blir det riktigt trångt om alla valpar blir hungriga samtidigt, men för det mest verkar det fungera bra med att äta i skift. Detta reglerar dom ganska bra själva, men på nätterna hjälper jag till lite för att inte bli väckt lika ofta;-)

Alla valpar växer, och verkar må hur bra som helst. Här kommer några bilder:

Valparna har kommit!

Natten mellan lördag och söndag var en bra dag (eller natt) tyckte de små. Klockan 1.50 föddes första valpen.

I dag är de 3 dagar gamla, och vi lever fortfarande lite som i en bubbla. Tilly är superduktig mamma, och valparna äter och växer.

Här kommer några bilder:

2 veckor kvar

Nedräkningen har börjat, och Tillys mage växer för varje dag. Snart är det dags att börja boa, för både Tilly och mig;-)

Några spekulanter har varit på besök, hundarna gillar det och passar på att vara nära!
Det är väldigt roligt för både mig och de blivande hundägarna att vara med på hela resan. Inget är som att gå i väntans tider!

Med denna mage finns det alldeles säkert plats för fler valpspekulanter, så om du/ni funderat på en settervalp så är ni välkomna att ringa och få mer information.

Tillys-mage
Tillys mage med 2 veckor kvar.

Valpar i magen

Ja, nu är det alldeles säker att Tilly väntar valpar! Magen växer så det knakar, och Tilly är sugen på massor av godbitar hela tiden. Så spännande!

Valparna beräknas till vecka 11, men leverans vecka 19 precis i början av maj.
Så härlig tid för valp, att få flytta till sina nya hem inför sommaren. Gott om tid att lära känna varandra, och så bra att valpen hunnit bli 3-4 månader innan semestern, det är ju så mycket enklare att ta ha med dem på olika aktiviteter då!

Är du intresserad av en valp är du välkommen att kontakta mig!

 

2019 – En sammanfattning

Nästan 1,5 år sedan jag uppdaterade senast.

En kombination av mycket jobb samtidigt som jag ”råkade” behålla 2 av Tillys valpar hemma har gjort att jag haft händerna fulla.

Tänkte sammanfatta 2019 nu!

Som sagt fick två valpar stanna tills vidare.
Winsford Bedtime Story ”Paddy” och Winsford What A Story ”Pippi”. Visst är det toppen med två lekkamrater som kan roa sig själva, men de ska ju gå på koppelpromenader också, det är då jag känner att jag lever…

I februari 2019 förlorade vi Tosca, nästan outhärdligt.

Tosca valp
Tosca som valp

Vi har hunnit med några utställningar i år.
Det har gått väldigt bra för både Pippi och Paddy. Tilly har fått följa med ibland men har inte varit med och tävlat alls.

Pippi debuterade på SKK Gimo i maj, 11 månader gammal. Hon blev bästa tik! Paddy var inte mycket sämre han då han blev 3:a bästa hane.

Gimo
Paddy och Pippi i Gimo, det var hällregn hela dagen!

Veckan efter var årets första ISF-utställning, där vann Paddy en stark juniorklass och slog sig in bland de stora grabbarna med en 5:e placering totalt.

Sommaren bjöd på många promenader till havet, hundarna tycker det är toppen! Tror jag njuter lika mycket, det är som balsam för själen att sitta och titta på vågorna och se hundarna fixa och trixa vid strandkanten och springa i vattnet!

Hundarna-badar
Tilly, Pippi och Paddy plaskar vid strandkanten.

På årets andra ISF-utställning gick det superbra igen! Denna gång var tre syskon med, brorsan Winsford A Story To Tell ”Ymer” gjorde debut i utställningsringen med matte Carin. Och vilken debut, det blev vinst i juniorklassen, Paddy fick nöja sig med en 2:a placering.
Pippi vann bland tikarna, dagen till ära hade hon bestämt sig för att stå still, på tidigare utställningar har hon mest ålat i mina händer.

Ytterligare en brorsa har ställts ut under året. Det är Winsford Frontpage Story ”Thor” som bor i Ungern hos Éva Stájer. Thor har fått titeln Hungarian Junior Champion!

I oktober gjorde jag, Pippi, Paddy och Lena en kombinerad semester- & utställningsresa till Wales och England. Förutom boende på fantastiska bed & breakfast där hundarna fick vara med vid både frukost och middag så hann vi med antikshopping (och lite vanlig shopping) och så klart de 3 utställningar vi hade planerat in. Behöver jag säga att det regnade varje dag?

Paddy hade bestämt sig för att inte vilja stå i ringen, det försökte vi lösa så gott det gick…
Resultaten blev dock fantastiska!
Första utställningen var South Wales Kennel Association, domare Myra Thomas.Rhodes, Paddy vann Junior Class.
Andra utställningen var Gundog Society of Wales, dömde gjorde Mrs S A Sevastopulo. Paddy blev 2:a i Junior class.
Tredje utställningen var en rasspecial där David Laidlaw dömde hanar, och Paddy blev återigen 2:a. Han blev slagen av samma hund på dessa utställningar.
Pippi hade fällt innan vi åkte, men fick vara med i alla fall. Hon skötte sig toppenbra! Klasserna hon deltog i var inte så stora så hon fick en placering varje gång. Hennes resultat var helt enligt förväntningarna, med tanke på pälsen!

Under året har även jag blivit uppmärksammad. På Svenska Kennelklubben fullmäktige fick jag ta emot ett förtjänsttecken.
Då jag 13 år gammal blev aktiv i SBK-U Botkyrka (senare Botkyrka Hundungdom) började det hela. Året efter (för 36 år sedan) gick jag både en ungdomsinstruktörsutbildning i Sveriges Hundungdom, och blev ringsekreterare i STOKKs regi. Tänk om jag då anat vad allt detta ideella arbete skulle leda till. Är så stolt över utmärkelsen, och tackar alla kompisar jag jobbat ihop med under åren.
Tänk alla man lärt känna genom hundarna!

Jag
Då jag fick ta emot SKKs förtjänsttecken.

Året avslutades som vanligt med jobb på Stockholm hundmässa. Jag hade inga hundar med, så kenneln representerades av Smajla denna gång. Ingen placering, men ack så fin! Tack Maggie och Roger för att jag fick visa henne, det var skoj.

Smajla-Dec2019
Winsford Cream of Society ”Smajla”, 5 år gammal.

Så här ser det ut till vardag på jobbet.

Avslutar med lite blandade bilder från året.

Nu siktar vi på att 2020 ska bli ett lika bra år!
Önskar er alla ett fantastiskt 2020!!