Nästan 1,5 år sedan jag uppdaterade senast.

En kombination av mycket jobb samtidigt som jag ”råkade” behålla 2 av Tillys valpar hemma har gjort att jag haft händerna fulla.

Tänkte sammanfatta 2019 nu!

Som sagt fick två valpar stanna tills vidare.
Winsford Bedtime Story ”Paddy” och Winsford What A Story ”Pippi”. Visst är det toppen med två lekkamrater som kan roa sig själva, men de ska ju gå på koppelpromenader också, det är då jag känner att jag lever…

I februari 2019 förlorade vi Tosca, nästan outhärdligt.

Tosca valp
Tosca som valp

Vi har hunnit med några utställningar i år.
Det har gått väldigt bra för både Pippi och Paddy. Tilly har fått följa med ibland men har inte varit med och tävlat alls.

Pippi debuterade på SKK Gimo i maj, 11 månader gammal. Hon blev bästa tik! Paddy var inte mycket sämre han då han blev 3:a bästa hane.

Gimo
Paddy och Pippi i Gimo, det var hällregn hela dagen!

Veckan efter var årets första ISF-utställning, där vann Paddy en stark juniorklass och slog sig in bland de stora grabbarna med en 5:e placering totalt.

Sommaren bjöd på många promenader till havet, hundarna tycker det är toppen! Tror jag njuter lika mycket, det är som balsam för själen att sitta och titta på vågorna och se hundarna fixa och trixa vid strandkanten och springa i vattnet!

Hundarna-badar
Tilly, Pippi och Paddy plaskar vid strandkanten.

På årets andra ISF-utställning gick det superbra igen! Denna gång var tre syskon med, brorsan Winsford A Story To Tell ”Ymer” gjorde debut i utställningsringen med matte Carin. Och vilken debut, det blev vinst i juniorklassen, Paddy fick nöja sig med en 2:a placering.
Pippi vann bland tikarna, dagen till ära hade hon bestämt sig för att stå still, på tidigare utställningar har hon mest ålat i mina händer.

Ytterligare en brorsa har ställts ut under året. Det är Winsford Frontpage Story ”Thor” som bor i Ungern hos Éva Stájer. Thor har fått titeln Hungarian Junior Champion!

I oktober gjorde jag, Pippi, Paddy och Lena en kombinerad semester- & utställningsresa till Wales och England. Förutom boende på fantastiska bed & breakfast där hundarna fick vara med vid både frukost och middag så hann vi med antikshopping (och lite vanlig shopping) och så klart de 3 utställningar vi hade planerat in. Behöver jag säga att det regnade varje dag?

Paddy hade bestämt sig för att inte vilja stå i ringen, det försökte vi lösa så gott det gick…
Resultaten blev dock fantastiska!
Första utställningen var South Wales Kennel Association, domare Myra Thomas.Rhodes, Paddy vann Junior Class.
Andra utställningen var Gundog Society of Wales, dömde gjorde Mrs S A Sevastopulo. Paddy blev 2:a i Junior class.
Tredje utställningen var en rasspecial där David Laidlaw dömde hanar, och Paddy blev återigen 2:a. Han blev slagen av samma hund på dessa utställningar.
Pippi hade fällt innan vi åkte, men fick vara med i alla fall. Hon skötte sig toppenbra! Klasserna hon deltog i var inte så stora så hon fick en placering varje gång. Hennes resultat var helt enligt förväntningarna, med tanke på pälsen!

Under året har även jag blivit uppmärksammad. På Svenska Kennelklubben fullmäktige fick jag ta emot ett förtjänsttecken.
Då jag 13 år gammal blev aktiv i SBK-U Botkyrka (senare Botkyrka Hundungdom) började det hela. Året efter (för 36 år sedan) gick jag både en ungdomsinstruktörsutbildning i Sveriges Hundungdom, och blev ringsekreterare i STOKKs regi. Tänk om jag då anat vad allt detta ideella arbete skulle leda till. Är så stolt över utmärkelsen, och tackar alla kompisar jag jobbat ihop med under åren.
Tänk alla man lärt känna genom hundarna!

Jag
Då jag fick ta emot SKKs förtjänsttecken.

Året avslutades som vanligt med jobb på Stockholm hundmässa. Jag hade inga hundar med, så kenneln representerades av Smajla denna gång. Ingen placering, men ack så fin! Tack Maggie och Roger för att jag fick visa henne, det var skoj.

Smajla-Dec2019
Winsford Cream of Society ”Smajla”, 5 år gammal.

Så här ser det ut till vardag på jobbet.

Avslutar med lite blandade bilder från året.

Nu siktar vi på att 2020 ska bli ett lika bra år!
Önskar er alla ett fantastiskt 2020!!